Αρακάς λαδερός


Υλικά
  • 1 κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 2 κρεμμυδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2-3 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
  • 1 κουτί τοματοχυμό
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κούπα λάδι
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα
  • Ρίχνουμε τον αρακά,χωρίς να τον έχουμε αποψύξει,και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 5 λεπτά ανακατευόντας καλά
  • Προσθέτουμε τις πατάτες,τον χυμό,τον άνηθο,αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τόσο νερό μέχρι να σκεπαστεί ο αρακάς
  • Σιγοβράζουμε μέχρι το φαγητό μας να μείνει με την σάλτσα του,χωρίς υγρά.Αν χρειαστεί ενδιάμεσα συμπληρώνουμε νερό

Share:

0 σχόλια