Τιραμισού

Υλικά
  • 2 πακέτα σαβαγιάρ
  • 500γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 4 ασπράδια αυγών για την μαρέγκα
  • 6 σφινάκια αμαρέτο
  • 10 φλιτζανάκια καφέ εσπρέσο
  • 150γρ ζάχαρη
  • κακάο
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε τον εσπρέσο,τον ανακατεύουμε με το μισό αμαρέτο και τον αφήνουμε να κρυώσει
  • Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα
  • Σε ένα άλλο λεκανάκι χτυπάμε καλά τους κρόκους με την ζάχαρη,μέχρι να αφρατέψουν
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο αμαρέτο και το μασκαρπόνε συνεχίζοντας το χτύπημα
  • Τέλος ρίχνουμε την μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά για να μην μας ξεφουσκώσει
  • Βουτάμε το ένα πακέτο σαβαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ
  • Από πάνω ρίχνουμε την μισή κρέμα και κοσκινίζουμε μια στρώση κακάο μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ-κρέμα και τελειώνουμε με μια στρώση κακάο
  • Βάζουμε το τιραμισού πριν σερβίρουμε για 4 ώρες στο ψυγείο

Share:

1 σχόλια

  1. ανετα τι τσακιζω οοολο το ταψι!!!!τι μας κανεις καλοκαιριατικα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή