Σοκολατένιο μπισκότο με καραμέλα


Υλικά

  • 150γρ σοκολάτα γάλακτος

Για το μπισκότο:
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
Για την καραμέλα:
  • 1 3/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ζαχαρούχο
  • 1/3 καστανή ζάχαρη
  • 4 κ.σ βούτυρο
Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι με το βούτυρο,σε μικρά κομματάκια,και το τρίβουμε καλά με τα χέρια μας
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  • Σε ένα τετράγωνο ταψάκι απλώνουμε καλά την βάση μπισκότου και την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.Αφήνουμε την βάση να κρυώσει καλά
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα,την ζάχαρη και το βούτυρο και τα σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά,μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
  • Περιχύνουμε την καραμέλα πάνω στην βάση μπισκότου
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα και την ρίχνουμε πάνω από την καραμέλα,αφού πρώτα την έχουμε αφήσει να κρυώσει
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου,μέχρι να κρυώσει καλά,και κόβουμε τα μπισκότα μας


Share:

1 σχόλια

  1. Καλημέρα, χαίρομαι που σε βρήκα και πολύ ωραίο το μπισκότο σου! Γειά στα χέρια σου!!!
    Σε περιμένω για κέρασμα στο Tantekiki.blogspot.com
    και αν θέλεις μπες στην παρακολούθηση για να έχω το εικονίδιό σου και να σε βρίσκω εύκολα.:)))
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή