Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο


Υλικά

  • 1,5 κιλό κολοκύθια τριμμένα και καλά στιμμένα
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 4 αυγά
  • Άνηθο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 ποτήρια φέτα τριμμένη
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι αλεύρι περίπου (να βγει ενας χυλός όχι αραιός)
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ρίχνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρομένο ταψί
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια

1 σχόλιο:

  1. χωρίς το αυγό είναι η παραδοσιακή πίτα της καρδίτσας που λέγεται κολοκυθομπατζίνα. χωρίς το κολοκύθι λέγεται μπατζίνα. εάν βγάλεις και τη φέτα τότε έχεις την νυστισιμη μπατζίνα. το κατεχοχήν φαγητό που έπειρναν μαζί στα χωράφια οι αγρότισες όταν μάζευαν βαμβάκι με το χέρι.συνδιάζεται με καρπούζι και φέτα από τους εδώ κατοίκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή