Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Κεφτεδάκια αφράτα


Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί,μουσκεμένο και στυμμένο καλά ή παξιμάδια
  • 5 κ.σ δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
  • 2 κ.σ ούζο
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση

  • Σε μια λεκανίτσα τοποθετούμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
  • Πλάθουμε τους κεφτέδες,τους πατάμε λίγο με τις παλάμες,τους αλευρώνουμε(προαιρετικά) και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο
Tip Αν θέλουμε να κάνουμε τα κεφτεδάκια μας πιο υγιεινά,προσθέτουμε στα υλικά μας 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο,στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα,τοποθετούμε τα κεφτεδάκια ελαφρά αλευρωμένα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά απο όλες τις πλευρές
Επίσης στο ζύμωμα αντί για νερό προσθέτουμε οσο πάρει σόδα(υγρό).Ετσι θα γίνουν τα κεφτεδάκια μας αφράτα

3 σχόλια:

  1. Ποιός μπορεῖ νά πεῖ ὄχι σέ τέτοια κεφτεδάκια; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν κατάλαβα πότε ακριβώς προσθέτουμε το νερό ή τη σόδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρεχεις τα χερια σου η στην σοδα η στο νερο και ζυμωνεις

      Διαγραφή