Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Μαρμελάδα φράουλα

Υλικά

  • 1 κιλό ώριμες φράουλες
  • 1 κιλό ζάχαρη (ανάλογα τα γούστα)
  • Χυμό 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση
  • Πλένουμε τις φράουλες και τις καθαρίζουμε απο τα κοτσάνια τους
  • Σε μια λεκανίτσα τις πατάμε με τα χέρια μας(να μην λιώσουν εντελώς),ώστε η μαρμελάδα μας να έχει κομματάκια φρούτου
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες,την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και βράζουμε σε δυνατή φωτιά(ανά διαστήματα ξαφρίζουμε),ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα,μέχρι η μαρμελάδα να πέφτει απο την κουτάλα σαν παχύρευστη μάζα(όταν κρυώσει θα πήξει)
  • Κατεβάζουμε απο την φωτιά και μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε βαζάκια,τα οποια αμέσως τα κλείνουμε με το καπάκι τους και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα

1 σχόλιο: