Γκιούλμπασι σε πήλινο



Υλικά:

  • 500γρ μοσχάρι σε μικρά κομμάτια,χωρίς κόκαλο
  • 500γρ αρνί σε μικρά κομμάτια,χωρίς κόκαλο
  • 500γρ χοιρινί σε μικρά κομμάτια,χωρίς κόκαλο
  • 4 πιπεριές σε ροδέλες
  • 4 ντομάτες σε ροδέλες
  • 500γρ πεκορίνο ή κεφαλοτύρι σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη


Εκτέλεση:


  • Πλένουμε το κρέας,το τοποθετούμε σε μια λεκανίτσα,του βάζουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,σκόρδο και το ανακατεύουμε
  • Στρώνουμε στην γάστρα την μισή ποσότητα κρέατων και τοποθετούμε ανάμεσα το μισό τυρί
  • Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια πρώτα με τις μισές πιπεριές και μετά με τις μισές ντομάτες.Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για τα υπόλοιπα υλικά
  • Προσθέτουμε το κρασί και το λάδι,σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς,σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ωρες περίπου

Share:

2 σχόλια

  1. Καλά Όλγα το έφτιαξα την Κυριακή και δεν παίζεται. Είναι απίθανο !!!!
    Σε ευχαριστώ για τις όμορφες συνταγές που μοιράζεσαι μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. teleio etsi to ftiahno ki ego pentanostimo fagito to agapimeno tis oikogeneias

    ΑπάντησηΔιαγραφή