Κοτόπουλο γιουβέτσι με λιαστή ντομάτα και κάπαρη



Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πακέτο κριθαράκι
  • 10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ κάπαρη
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 2 κ.σ ντοματοπελτέ
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και το κοτόπουλο για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες στον τρίφτη,τον τοματοπελτέ,τις λιαστές ντομάτες,την κάπαρη,αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη και 2 φλυτζάνια νερό
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 1 ώρα
  • Αδειάζουμε το κοτόπουλο με την σάλτσα σε ένα ταψί,ρίχνουμε το κριθαράκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο,μέχρι να γίνει το κριθαράκι.Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό

Share:

1 σχόλια