Πασχαλινά κουλουράκια





Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 225 γρ βούτυρο
  • 120 γρ γάλα
  • 350 γρ ζάχαρη
  • 1 κ.γ βανίλια
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 4 αυγά και 2 κρόκους
  • 1 κ.σ αμωνία
Εκτέλεση:
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και την βανίλια
  • Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει
  • Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τους κρόκους
  • Διαλύουμε την αμωνία στο γάλα
  • Στο μείγμα με το βούτυρο ρίχνουμε λίγο λίγο το αλέυρι εναλλάξ με το γάλα
  • Ζυμώνουμε,προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά και ευπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια,τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα
  • Τα αλείφουμε με κροκάδι αραιωμένο με νερό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτα περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα

Share:

4 σχόλια

  1. Καλως σε βρήκα Ολγα! Όμορφα τα κουλουράκια σου!
    Σου εύχομαι ότι καλύτερο για το blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου!!!Να είσαι καλά!!!

      Διαγραφή
    2. ποσα βγαινουν πειπου?

      Διαγραφή
  2. ποιο βουτυρο προτιμαται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή