Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Εύκολη γαλατόπιτα



Υλικά:

  • 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 4 αυγά
  • φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,το 1/2 φλ. ζάχαρη,το βούτυρο και την φλούδα λεμονιού
  • Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει
  • Μόλις δέσει το μείγμα μας αποσύρουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και βγάζουμε την φλούδα λεμονιού
  • Χτυπάμε τα αυγά,με την υπόλοιπη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το σιμιγδάλι όσο ακόμα είναι ζεστό,ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα
  • Βουτυρώνουμε ενα ταψί ή πυρέξ 30 εκ,αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
  • Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου