Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Κουλουράκια πορτοκάλι-κανέλα


Υλικά:

  • 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • 1 1/2 κ.σ κανέλα
  • Ξύσμα απο ένα μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 κ.γ σόδα
  • 1 κιλό αλέυρι περίπου
  • Σουσάμι
Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκάνη ρίχνουμε,το λάδι,την ζάχαρη,τον χυμό,το ξύσμα,την κανέλα και το κονιάκ αφού πρώτα έχουμε ανακατέψει μέσα την σόδα
  • Ανακατεύουμε με το χέρι μας καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να πλάθεται εύκολα
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια
  • Τα στρώνουμε  πάνω σε λαδόκολλα, με ένα πινελάκι τα αλείφουμε με νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι  και ψήνουμε στους 190 βαθμούς περίπου για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου