Κουλουράκια βανίλιας



Υλικά:

  • 250γρ βούτυρο
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 500γρ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 5 βανίλιες
Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκάνη χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν
  • Κατόπιν ρίχνουμε το μπέικιν,τις βανίλιες και σιγά σιγά το αλέυρι(μπορει να πάρει λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι)
  • Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα προτιμάμε
  • Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα κουλουράκια με αρκετή απόσταση μεταξύ τους
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά,μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα

Share:

0 σχόλια