Μοσχάρι ατζέμ πιλάφι


Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 ψιλοκομμένες ντομάτες ή ένα κουτί κονκασέ
  • 2 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι
  • 5 κ.σ βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το κρέας για λίγα λεπτά
  • Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες,αλάτι,πιπέρι και 5 φλιτζάνια νερό.Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας
  • Στραγγίζουμε το κρέας και ρίχνουμε το ζωμό σε καθαρή κατσαρόλα.Ο ζωμός του κρέατος θα πρέπει να είναι 4 φλ. τσαγιού,διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νερό
  • Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά του
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μαγειρεμένο μοσχάρι,ανακατεύουμε και σερβίρουμε

Share:

0 σχόλια