Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Ζύμη για κρέπες


Υλικά:
5-6 κρέπες

  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,κάνουμε μια λακκούβα στην μέση και προσθέτουμε το γάλα,το λιωμένο βούτυρο,το αλάτι,την ζάχαρη και τα αυγά
  • Ανακατεύουμε το μίγμα καλά μέχρι να πετύχουμε ένα λείο και ομοιογενή χυλό
  • Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
  • Βουτυρώνουμε ένα μικρό τηγάνι με μια μικρή κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το μίγμα
  • Γυρίζουμε λίγο το τηγάνι ολόγυρα ώστε ο χυλό να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και να γίνει η κρέπα στρογγυλή και ισοπαχής
  • Μόλις ψηθεί από την μια πλευρά την γυρίζουμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας ή πετώντας την στον αέρα και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά

2 σχόλια:

  1. Γεια σου Ολγα.Ηθελα να σε ρωτησω πόσες κρέπες σε αριθμό βγαίνουν και πως μπορώ να τις διατηρήσω στην κατάψυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου 'Ολγα θέλω να σου κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικές με τις κρέπες. Πόσες κρέπες βγαίνουν σε αριθμό? Πώς μπορώ να τις διατηρήσω στην κατάψυξη? Σε τι φωτιά τις ψήνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή