Κουλουράκια βουτύρου





Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500γρ αγελαδινό βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 1 αυγό
  • 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 250γρ ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ μπέικιν
  • 1/2 κ.γ σόδα
  • 1 κ.σ βούτυρο soft
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει
  • Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε την ζάχαρη
  • Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε καλα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας
  • Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στο μείγμα μας ανακατεύοντας καλά
  • Ανακατεύουμε με το αλεύρι το μπέικιν και τις βανίλιες
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλέυρι,ζυμώνοντας,μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια
  • Προσθέτουμε το βούτυρο soft και ζυμώνουμε πολύ καλά
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί,αφου πρωτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα
  • Τα αλείφουμε με  αυγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτα περίπου
Πηγή συνταγής www.sintagespareas.gr

Share:

4 σχόλια

  1. Καλημέρα καλώς σε βρήκα! Θα τα φτιάξω σύντομα! Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα κουλουρακια δε μπορουσα να τα πλασω καθολου και τα εκανα με καλουπια αν το ηξερα δε θα τα εφτιαχνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!Είναι απο τις πιο ευκολόπλαστες ζύμες.Εμένα τα παιδιά μου τα έφτιαξαν φέτος.Αν το ζυμάρι έσπαγε τότε μάλλον θα είχε περισσότερο αλεύρι απ'οτι έπρεπε.Καλή Ανάσταση!

      Διαγραφή