Αγκινάρες αλά πολίτα


Υλικά:

  • 12 αγκινάρες(φρέσκες ή κατεψυγμένες)
  • 4 καρότα σε ροδέλες
  • 4-5 μεγάλες πατάτες
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Αν οι αγκινάρες μας είναι φρέσκες τις καθαρίζουμε,αφαιρώντας το κοτσάνι τους και τα εξωτερικά φύλα
  • Κόβουμε τις άκρες από τα υπόλοιπα φύλλα,με ένα μαχαίρι βγάζουμε το χνούδι τους και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με τον χυμό των λεμονιών και νερό για να μην μαυρίσουν
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά
  • Ρίχνουμε τις αγκινάρες,τα καρότα,τον άνηθο,αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε συμπληρώνουμε λίγο λεμόνι
  • Προσθέτουμε ζεστό νερό ,τόσο ώστε να σκεπάζονται οι αγκινάρες και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά

Share:

0 σχόλια