Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Κέικ μπανάνα με μερέντα


Υλικά:

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μπανάνες ώριμες σε φετες
  • 3 κ.σ βούτυρο
  • 3 1/2 κ.σ σπορέλαιο
  • 6 κ.σ μερέντα
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ κανέλα 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2/3 της κούπας γάλα ανακατεμένο με 1/2 κ.γ χυμό λεμονιού
  • χοντροκομμένα καρύδια
Εκτέλεση:
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την μισή κουταλιά απο το σπορέλαιο,κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε την μερέντα ανακατευοντας καλά
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν,την σόδα,το αλάτι και την κανέλα
  • Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο,την ζάχαρη,το λάδι και τις μπανάνες
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα
  • Τέλος ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε το μισό μείγμα 
  • Προσθέτουμε διάσπαρτα 3 κ.σ μερέντα και με μια οδοντογλυφίδα ανακατευούμε ελαφρά να πάει παντού.Απο πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα
  • Με ένα κουτάλι ρίχνουμε την υπόλοιπη μερέντα κάνοντας γραμμές και πασπαλίζουμε και χοντροκομμένα καρύδια
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου

2 σχόλια:

  1. Απλά μοναδικό, το καλύτερο κεικ μπανάνα που έχω κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανταστικο εχασα πεθερα πεθερο και δυο ξαδερφια....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή