Μπεσαμέλ

Για ένα μέτριο ταψί
Υλικά:

  • 7 κ.σ αλεύρι
  • 2 κ.σ φυτίνη
  • 1 1/2 λίτρο γάλα
  • 2 κρόκους αυγών(προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε την φυτίνη σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς ,για περίπου 2 λεπτά,μέχρι το μείγμα μας να γίνει χρυσό
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι η κρέμα μας να πήξει
  • Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι, μοσχοκάρυδο,τους 2 κρόκους,ανακατεύουμε και η μπεσαμέλ είναι έτοιμη

Share:

0 σχόλια