Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ


για ένα μεγάλο ταψί φούρνου

Υλικά:
  • 2 πακέτα λαζάνια που δεν θέλουν βράσιμο
  • 1κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 πουμαρό
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 1 νεροπότηρο κρασί
  • 1 ποτηρακι κρασιού λάδι
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 300γρ περίπου πικάντικο τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
  • 2 δόσεις  μπεσαμέλ
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι
  • Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατευοντας συνεχώς
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το πουμαρό,τον πελτέ,αλάτι,πιπέρι και την κανέλα
  • Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει περίπου για 20 λεπτά.Ο κιμας μας όταν θα είναι έτοιμος θα πρεπει να έχει αρκετό ζουμάκι να να το ρουφίξουν τα λαζάνια
  • Λαδώνουμε το ταψι και στρώνουμε τα λαζάνια,απο πάνω κιμά και τελειώνουμε με τυρί τριμμένο
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας(3-4 στρώσεις)
  • Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρειτε εδώ,την ρίχνουμε στο ταψί,πασπαλίζουμε με μπολικο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια



Share:

2 σχόλια

  1. Καλημέρα. Έχω μια απορία. Ποια είναι τα πικάντικα τυριά? Γιατί εδώ που μένω οι πωλητές στους πάγκους των τυριών/αλλαντικών δεν ξέρουν άμα δεν τους πω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα!Κεφαλοτύρι,γραβιέρα Αμφιλοχίας,κεφαλογραβιέρα

      Διαγραφή