Κρέμα καραμελέ




Υλικά:

για την καραμέλα

  • 300γρ ζάχαρη
  • 150γρ νερό
για την κρεμα
  • 375γρ κρεμα γάλακτος
  • 375γρ γάλα
  • 150γρ ζάχαρη
  • φλούδα ενός λεμονιού
  • 4 αυγά ολόκληρα
  • 8 κρόκους αυγών
Εκτέλεση:
  • Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει μια σκούρα καραμέλα
  • Αδειάζουμε την καραμέλα σε 8 φορμάκια για κρέμα καραμελέ ή σε μια μεγάλη φόρμα
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα και τις φλούδες λεμονιου χωρίς να βράσει
  • Ανακατεύουμε καλά την ζάχαρη με τα αυγά,τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατευουμε ξανά
  • Σουρώνουμε να φύγουν οι φλοίδες και γεμίζουμε τα φορμάκια
  • Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ενα ταψί με νερό και ψήνουμε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να πήξει η κρέμα
  • Βαζουμε την κρέμα καραμελέ στο ψυγείο και όταν κρυώσει καλά σερβίρουμε

Share:

3 σχόλια

  1. Καλημερα Ολγα μου ..σημερα μπηκα στο μπλοκ σου και κοιταξα μερικες συνταγες σου...Πολυ καλη δουλεια και παρα πολυ ομορφο μπλοκ συγχαρητηρια....Μπηκα λοιπον και παιρνω την παραπανω συνταγη γιατι ειναι ενα γλυκο που η μαμα μου λατρευει και δεν θελω να παιρνω συνεχεια τα ετοιμα κουτια.....ετσι λεω να δοκιμασω την συνταγη σου.Σε ευχαριστω πολυ γιαυτη σου την δημοσιευση....Διαβαζοντας λοιπον την συνταγη σου στην εκτελεση βρηκα ενα λαθακι ..(καταλαβα τι εννοεις απλα στο επισημαινω για διορθωση και παντα με γλυκο τροπο εεε?...)λες καπου πως βαζουμε να ζεσταθουν το γαλα με την κρεμα γαλακτος και τις φλοιδες ''γαλακτος'' εννοωντας λεμονιου ετσι? ...:) δεν πειραζει αυτα γινονται σε ευχαριστω και παλι και μολις την φτιαξω θα δεις και φωτογραφια στην κοινη μας φιλη Τατιανα....φιλια πολλα σε ευχαριστω που μου διεθεσες χρονο να με διαβασεις...καλη συνεχεια σε αυτο που κανεις και πστεψεμε ...ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!! ΜΠΡΑΒΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!!Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την επισήμανση του λάθους!!!!Τρέχω να το διορθώσω!!

      Διαγραφή
  2. olga posh ora peripoy ta psinoume?pos tha katalavoyme pos epikse h krema?

    ΑπάντησηΔιαγραφή