Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Γεμιστά



Υλικά:
  • 8 ώριμες ντομάτες
  • 8 πράσινες πιπεριές
  • 1 πουμαρό
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
για την γέμιση
  • 2 κολοκυθάκια
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια 
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές φλωρίνης
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  •  2 κ.σ δυόσμο
  • 2 1/2 φλ. του τσαγιού ρύζι για γεμιστά
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές,κόβουμε τα καπάκια τους και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
  • Το εσωτερικό απο τις ντομάτες μαζί με τα κολοκυθάκια,,τις πράσινες πιπεριές,τις πιπεριές φλωρίνης τα περνάμε απο το μπλέντερ
  • Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουμε περάσει απο το μπλέντερ,τον μαιντανό,τον δυόσμο,τον βασιλικό,αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση
  • Τέλος ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά
  • Γεμίζουμε με το μείγμα τις ντομάτες και τις πιπεριές(οχι μέχρι πάνω) και τα κλείνουμε με τα καπάκια τους
  • Κόβουμε τις πατάτες,τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε αναμεσα στα γεμιστά
  • Περιχύνουμε όλο το ραψί με το πουμαρό προσθέτουμε 1 φλ.τσαγιού λάδι και λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 1/2-2 ώρες περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου