Μερεντοζυμαράκια!!



Υλικά:

  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 φλ. του καφέ σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις(όσο πάρει)
  • Μερέντα
Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το γάλα την μαγιά,το σπορέλαιο,τα αυγά,την ζάχαρη,το αλάτι,το μπέικιν και σιγά σιγά προσθέτουμε αλεύρι
  • Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
  • Την χωρίζουμε στα δυο και ανοιγουμε το ένα φύλλο,με την βοήθεια ενός πλάστη σε ορθογώνιο
  • Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μερέντα και απο πάνω τοποθετούμε το άλλο φύλλο πάλι ανοιγμένο με τον ίδιο τρόπο
  • Κόβουμε σε λωρίδες 4εκ και μέτα ξανακόβουμε στην μέση
  • Το στριφογυρνάμε σιγά σιγά ενώ ταυτόχρονα το τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι
  • Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε στρώσει σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν

Share:

4 σχόλια

  1. χιλια ευχαριστω!!!τελεια συνταγη!με εβγαλες ασπροπροσωπη στη γιορτη της κορης μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαιρομαι βλεπω οτι εβαλες την συνταγη μου ειναι υπεροχη να την κανετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπορεις να βαλεις τα υλικα σε γραμμαρια/

    ΑπάντησηΔιαγραφή