Μπισκότα κανέλας



Υλικά:

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.σ κανέλα
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
  • Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας τις βανίλιες,την κανέλα,το αλάτι,το μπέικιν και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει
  • Σκεπάζουμε την ζύμη με μεβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτα
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια και με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 0,5εκ και με κουπάτ κόβουμε σε διάφορα σχέδια τα μπισκότα
  • Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί,αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα,τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά

Share:

0 σχόλια