Κέικ βανίλια-κακάο



Υλικά:

  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4-5 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ κακάο
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα
  • Ρίχνουμε στο μείγμα τις βανίλιες και εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα
  • Βάζουμε τα 3/4 του μείγματος σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ
  • Στο υπόλοιπο μείγμα ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά
  • Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω στο άσπρο και με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε κυκλικά με ελαφριές κινήσεις
  • Ψήνουμε στον αέρα και σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο,ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Share:

0 σχόλια