Μηλόπιτα νηστίσιμη



Υλικά:

για την ζύμη

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250γρ μαργαρίνη
  • 4-5 κ.σ νερό
  • 1/2 κ.γ αλάτι
για την γέμιση
  • 5 μήλα κομμένα σε φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 2 κ.σ μαργαρίνη
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι.την μαργαρίνη,το νερό και το αλάτι μέχρι να γίνουν μια ομοιογενείς ζύμη
  • Σε ενα ταψάκι ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας την ζύμη,απο πάνω στρώνουμε τα μήλα,πασπαλιζουμε με την ζάχαρη και την κανέλα,σκορπάμε σε κομματάκια την μαργαρίνη σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου

Share:

0 σχόλια