Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Κέικ πορτοκάλι


Υλικά:

  • 1 φαρίνα
  • 1 1/2 φλ τσαγιού βούτυρο
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ αδιάλυτο 
  • 4 αυγά
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • Ξύσμα και χυμό απο 3 πορτοκάλια
  • Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 2-3 λεπτά
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα
  • Ρίχνουμε διαδοχικά το γάλα,τον χυμό,το ξύσμα και λίγο λίγο το αλεύρι(εάν η ζύμη είναι σφικτή προσθέτουμε λίγο γάλα εβαπορέ)
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου

1 σχόλιο:

  1. γεια σας και καλη χρονια πολύ καλη η συνταγή την εφτιαξαμε μανταρινι βγηκε υπεροχο νοστιμοτατο πολύ αφρατο και γευστικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή