Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Ζακυνθινή φρυγανιά


Υλικά:
  • Φρυγανιές
  • 550γρ  γάλα φρέσκο
  • 5-6 κ.σ ζάχαρη
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
  • καρυδόψυχα τριμμένη ή αμύγδαλο φιλέ
για την σαντιγύ 
  • 1 φάκελο Garni
  • 200γρ γάλα
για το σιρόπι
  • 11/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 γαρύφαλλα
Εκτέλεση:
  • Σε ενα κατσαρολάκι βράζουμε για 1-2 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι
  • Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα πυρέξ ή ταψάκι, τις περιχύνουμε με το μισό σιρόπι και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το άνθος αραβοσίτου,την ζάχαρη ,το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν ανακατευοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα
  • Σκεπάζουμε τις φρυγανιές με την κρέμα,βάζουμε άλλη μια στρώση φρυγανιές,τις σιροπιάζουμε και πασπαλίζουμε πάλι με λίγη κανέλα
  • Χτυπάμε με το μίξερ τον περιεχόμενο του φακέλου Garni με το γάλα μέχρι να γίνουν σαντιγί και την απλώνουμε πάνω απο την κρέμα
  • Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα ή το αμύγδαλο φιλέ και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν το σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου