Μοσχάρι λεμονάτο



Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο
  • Ρίχνουμε και το μοσχάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει το κρέας
  • Προσθέτουμε 1 κούπα νερό και βράζουμε  σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας(μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό)
  • Τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού,την ρίγανη,αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνει το φαγητό με πηχτή σαλτσούλα(αν η σάλτσα μας φαίνεται αραιή προσθέτουμε 2 κ.σ νισεστέ ή κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά)
  • Σερβίρουμε με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές

Share:

0 σχόλια