Γιουβαρλάκια αυγολέμονο



Υλικά:

  • 750γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 μεγάλες πατάτες
Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά το κρεμμύδι,τον μαιντανό,το ρύζι και 1 κ.σ χυμό λεμονιού και τα ζυμώνουμε καλά
  • Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα
  • Προσθέτουμε τις πατάτες,το ελαιόλαδο,σκεπάζουμε με νερό,αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει
  • Χτυπάμε τα 2 αυγά με τον χυμό του λεμονιού,προσθέτουμε ζουμάκι απο την κατσαρόλα συνεχίζοντας το χτύπημα και περιχύνουμε με το αυγολέμονο τα γιουβαρλάκια
  • Ανακινούμε καλά την κατσαρόλα για να πάει παντού το αυγολέμονο

Share:

4 σχόλια

  1. Καλημέρα σας! Ως νέα μαμά δοκίμασα τη συνταγή σας και έγιναν πολύ νόστιμα, αλλά τα γιουβαρλάκια μου διαλύθηκαν! Μήπως έπρεπε να τα περάσω από αλεύρι? Σας ευχαριστώ εκ των προτερων και συγχαρητήρια για τις ωραίες συνταγές που μοιράζεστε μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!Αυτο ακριβώς το είχα πάθει και εγώ οταν επιχείρησα για πρωτη φορά να φτιάξω γιουβαρλάκια!Τον λόγο δεν τον έμαθα ποτέ βεβαια αλλα υποψιάζομαι οτι το μείγμα ηταν πολύ μαλακό!Πρεπει να ειναι αρκετα σφιχτό για να μην διαλυθεί και τα γιουβαρλάκια σε στρωσεις στην κατσαρόλα οπως οι λαχανοντολμαδες!!

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας! Την επόμενη φορά θα φροντίσω να είναι πιο σφιχτό και ελπίζω να μη μου διαλυθούν!!

      Διαγραφή
  2. kalimera se olous sas apo tin massalia!ta kano opos i mitera mou, ta eggonia mou trellainontai;bazo stin gemisi ena augo kai etsi sfugei kai kurios duosmo fresko, alla xoris patates,dukimaste ta.Aggeliki

    ΑπάντησηΔιαγραφή