Donuts



Υλικά:

  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120γρ ζάχαρη
  • 1 κ.σ λιωμένο βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 80γρ γάλα
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ/γ αλάτι
  • 1/4 κ.γ κανέλα
  • 1/8 κ.γ μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το μισό αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν ένα χυλός
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που να κολλάει ελάχιστα στα χέρια
  • Αλευρώνουμε ελαφρά την ζύμη μας και την ανόιγουμε σε ενα παχύ φύλλο 1 εκ περίπου
  • Με ένα ποτήρι κόβουμε σε κύκλους και με ένα καπάκι μπουκαλιού αφαιρούμε ζυμάρι απο το κέντρο κάθε κύκλου για να γίνουν δαχτυλίδια
  • Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι και απο τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
  • Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσει το πολύ λάδι και όσο είναι ακόμα ζεστά τα βουτάμε σε γλάσο σοκολάτας ή τα πασπαλίζουμε σε ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική 

Share:

2 σχόλια

  1. δεν φαινετε το τελειωμα της συνταγης ,αφου τα τηγανισεις μετα ?πως φτιαχνεις το αποπανω με την σοκολατα?απλα αλοιφεις μερεντα ας πουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσει το πολύ λάδι και όσο είναι ακόμα ζεστά τα βουτάμε σε γλάσο σοκολάτας ή τα πασπαλίζουμε σε ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική

    ΑπάντησηΔιαγραφή