Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Gingerbread


Υλικά:

  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη
  • 6 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού μελάσα 
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ μπέικιν
  • 1 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
  • 1 1/2 κ.γ αλάτι
  • 4 κ.γ τζίντζερ
  • 4 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά,τα αυγά και την μελάσα και συνεχίζουμε το χτύπημα μεχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα
  • Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι,το μπέικιν και την σόδα ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια μαλακιά ζύμη
  • Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα
  • Ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1 εκ περίπου και κόβουμε με κουπάτ σε διάφορα σχέδια
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,πάνω σε αντικολλητικό χαρτί,στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να είναι τραγανά

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας, τα κουλουράκια που τα ψήνεται στον αέρα η στις αντιστάσεις?
    Ευχαριστώ κ καλά Χριστούγεννα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα & χρόνια πολλά!!Στις αντιστάσεις τα ψήνω

      Διαγραφή