Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

Banoffee



Υλικά:

Για την βάση

  • 250γρ σοκολατένια μπισκότα
  • 100γρ βούτυρο
  • 2 κ.σ λικέρ της αρεσκείας σας(προαιρετικα)
Για την κρέμα
  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο όπως ειναι με το κουτί του,την γεμίζουμε νερό και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα.Στο διάστημα αυτο αν χρειαστει προσθέτουμε νερο ωστε το γάλα να ειναι πάντα σκεπασμένο
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγύ 
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι,τα ενώνουμε με το βούτυρο,προσθέτουμε το λικερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια μάζα(Αν βάλουμε λικέρ αφαιρούμε 2 κ.σ απο το βούτυρο)
  • Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή κουμπωτή φόρμα 24 εκ,στρώνουμε καλά το μείγμα του μπισκότου και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει
  • Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φετούλες,τις τοποθετούμε πάνω στην βάση μπισκότο και περιχύνουμε με την καραμέλα
  • Τέλος από πάνω στρώνουμε την σαντιγύ και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου