Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Σταφιδόψωμα



Υλικά:

  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 φλ τσαγιού νερό χλιαρό
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1 κ.γ γαρύφαλλο
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)
  • 2 χούφτες σταφίδες μαύρες πασπαλισμένες με αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με το νερό
  • Προσθέτουμε λίγο απο το αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός,το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει
  • Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το λάδι με την ζάχαρη,προσθέτουμε το χυμο και το ξύσμα πορτοκαλιού,τα κανελογαρύφαλλα,το κονιάκ,το αλάτι,τις σταφίδες, την φουσκωμένη μαγιά και το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο
  • Πλάθουμε τα ψωμάκια,τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου

1 σχόλιο:

  1. EKANA TA STAFIDOPSOMA ALA MOU FGIKAN OREA STI GEFSI APO EMFANISIS GINANE SAN PSOMIA TI EKANA LADOS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή