Πατατόπιτα χωρίς φύλλο από την Τήνο



Υλικά:

  • 2 1/2 κιλά πατάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 200γρ πικάντικο τυρί τριμμένο
  • 100γρ τρίμματα  φέτα
  • 100γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 100γρ γάλα
  • 1 κ.σ κοφτή ρίγανη
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αφθονο αλατισμένο νερό
  • Μόλις κρυώσουν τις λιώνουμε με τον μύλο λαχανικών ή με ένα πηρούνι
  • Παίρνουμε 2 κ.σ απο το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε ενα μικρό τηγάνι το κρεμμύδι
  • Το ρίχνουμε στις λιωμένες πατάτες,προσθέτουμε τα αυγά,τα τυριά,το γάλα,την ρίγανη,τον μαιντανό,το λάδι(κραταμε λίγο για να αλείψουμε την πατατόπιτα)αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα
  • Λαδώνουμε ενα ταψί 30Χ40 και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα
  • Αλείφουμε με ένα πινελάκι την επιφάνεια της πατατόπιτας με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά

Share:

1 σχόλια