κέικ καρύδας με σιρόπι




Υλικά:

  • 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ποτήρια ινδοκάρυδο
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 7 αυγά(ξεχωριστά ασπραδια-κρόκοι)
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες 
  • 1 βιτάμ
για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και το αφήνουμε να βράσει για 7 λεπτά.Κατεβάζουμε απο την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ καλά τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα(η μαρέγκα είναι έτοιμη οταν στεκεται πάνω στο σύρμα του μίξερ)
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τους κρόκους και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι(αφου το εχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και τις βανίλιες)εναλλάξ με το ινδοκάρυδο
  • Τέλος ρίχνουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινησεις μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ενα χρυσοκαφέ χρώμα(δοκιμάζουμε με το μαχαίρι όπως στο κέικ)
  • Περιχύνουμε με το σιρόπι όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με καρύδα

Share:

1 σχόλια

  1. φαινεται ευκολο μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βιταμ με λαδι σκεφτηκα να βαλω στο σιροπι λιγο χυμο λεμονι ένα ξυλο κανελα 2 3 μοσχοκάρφια και πριν το πασπαλισω με ινδοκαριδο να το αλειψω με μαρμελαδα βερυκοκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή