Cake pops(γλυφιτζούρια απο κέικ)!!!



Υλικά:

  • 500γρ κέικ βανίλια ή σοκολάτα
  • 1 φακελάκι έτοιμο γλάσο σοκολάτας με 30γρ βούτυρο ή 5 κ.σ μερέντα
  • 200γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 200γρ λευκή σοκολάτα
  • ξυλάκια για σουβλάκια  ή ειδικά στικάκια για γλειφιτζούρια
  • μικρά ζαχαρωτά,χρωματιστή τρούφα,καρύδα κλπ για διακόσμηση
Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ τρίβουμε με τα χέρια ή με την βοήθεια μπλέντερ το κέικ

  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το έτοιμο γλάσο σοκολάτας και το ανακατεύουμε με 30γρ βούτυρο


  • Ρίχνουμε το γλάσο ή την μερέντα μέσα στο μπολ με το τριμμένο κέικ



  • Τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας μέχρι να ενσωματωθούν



  • Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 30 λεπτά



  • Λιώνουμε τις σοκολάτες και τις βάζουμε σε δυο μπολάκια



  • Παίρνουμε τα ξυλάκια(εχουμε κόψει πρώτα την μύτη) ή στικ,βουτάμε την άκρη στην σοκολάτα και τα βυθίζουμε στα μπαλάκια


  • Βουτάμε τα μπαλάκια μας στις λιωμένες σοκολάτες,στραγγίζουμε καλά και πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα



  • Τα τοποθετούμε σε ένα κομμάτι φελιζόλ και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά


Share:

14 σχόλια

  1. ολγα,καλησπερα..οντως,ποσα cakepops βγαινουν???
    εντωμεταξυ,δοκιμασα μιας κοπελας σε παρτυ,αλλα αυτη ειχε αδειασει ενα κουτι μερεντα στα δικα της κ ηταν πολυ δεμενα,τοσο σαν τρουφακια κανονικα...τα ειδα κ αφτιαχτα κ δεν ειχαν καμια σχεση με αυτα....με αυτη την αναλογια της μερεντας με το κεικ δεν θα διαλυθουν ευκολα ε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Εμένα μου βγήκαν περιπου 25 αλλα μεγαλούτσικα.Σφίγγουν αρκετα στο ψυγειο και δεν διαλύονται ευκολα!

      Διαγραφή
  2. καλησπερα Ολγα,σε παρακαλω μπορεις να μου πεις πως κραταμε την σοκολατα τοσο μαλακη;γιατι εγω τα εφτιαξα 2 φορες κ απετυχα στην σοκολατα.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!Εννοείς την λιωμένη σοκολάτα που τα βουτάμε?Σου πήζει?

      Διαγραφή
    2. καλημερα,ναι ακριβως!βαζουμε κατι αλλο μεσα για να κρατηθει ρευστή ; ευχαριστω για την απαντηση

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα.Συγνώμη για την καθυστερηση!Οταν πήξει την ξαναζεσταίνω!

      Διαγραφή
  3. οκ σας ευχαριστώ πολύ!απλά κ αυτο το έκανα κ μου κάηκε η σοκολάτα!μάλλον ειμαι λιγάκι άσχετη!συγχαρητήρια όσες συνταγές σας είδα είναι καταπληκτικές!!!την επόμενη φορά θα φτιάξω την καρυδόπιτα!σκέτη κόλαση είναι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα,να ρωτησω για την κανονικη δοση κεικ,εννοω με ενα φαριναπ ποση μερεντα να βαλω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!Περίπου 3-4 κουταλιές υπολογίζω.Χρειάζεται τόση μερέντα μέχρι το μειγμα να γίνει μια μάζα που να πλάθεται

      Διαγραφή
  5. ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΛΙΩΝΕΙΣ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΦΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αλλα επειδή πήζει αμέσως κάθε τρεις και λίγο την ξαναζεσταίνω

      Διαγραφή
  6. ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ 500 ΓΡ ΚΕΗΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΗΚ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΦΑΡΙΝΑ?
    ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ?ΤΑ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΡΑΓΕ.
    ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή