Μπακλαβάς



Υλικά:

  • 2 πακέτα φύλλο κρούστας
  • 1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα
  • 1/2 αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
  • 450γρ βούτυρο λιωμένο(σε περίοδο νηστείας αντικαθηστούμε το βούτυρο με μαργαρίνη)
  • 3 κ.σ κανέλα
  • 1 κ.σ γαρύφαλλο
  • ολόκληρα γαρύφαλλα(μοσχοκάρφια)
Για το σιρόπι
  • 1350γρ ζάχαρη
  • 1/2 κιλό μέλι
  • 960γρ νερό
  • φλούδα 1 λεμονιού

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια,τα αμύγδαλα,την κανέλα και το γαρύφαλλο
  • Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί(του φούρνου) και στρώνουμε 4 φύλλα επίσης βουτυρωμένα
  • Πασπαλίζουμε λίγο από το μείγμα των καρυδιών και από πάνω στρώνουμε 2 βουτυρωμένα φύλλα
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο(λίγο μείγμα-2 φύλλα) μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και στο τέλος από πάνω βάζουμε 4 βουτυρωμένα φύλλα όπως αρχίσαμε
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε κομμάτια και σε κάθε κομμάτι βάζουμε ένα γαρύφαλλο ολόκληρο
  • Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο,ραντίζουμε με λίγο κρύο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά
  • Περιχύνουμε τον μπακλαβά με το καυτό σορόπι και τον αφήνουμε να σταθεί μέχρι να κρυώσει εντελώς και να το απορροφήσει όλο.

Share:

2 σχόλια

  1. Εξαιρετικό γλυκό ο μπακλαβάς και στη φωτογραφία σου φαίνεται τόσο λαχταριστός! Πολύ ωραία η συνταγή σου! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Sundayspoon!!Πραγματι πολύ λαχταριστός μπακλαβάς!!

      Διαγραφή