Κουραμπιέδες


Υλικά:

  • 1/2 κιλό βούτυρο αγελάδος
  • 300γρ αραβοσιτέλαιο
  • 4 βανίλιες
  • 1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
  • 2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 1 1/2-2 κιλά μαλακό αλεύρι
Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να μαλακώσει
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες,την σόδα,το ούζο,την ζάχαρη και λίγο λίγο το αλέυρι(όσο πάρει) και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά και αφράτη
  • Τέλος βάζουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνοντας ελαφρά τα ενσωματώνουμε στη ζύμη
  • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε με μικρή απόσταση μεταξύ τους σε ένα ταψί,αφού πρώτα έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί
  • Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά
  • Τους βγάζουμε από τον φούρνο και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
Πηγή συνταγής:  http://www.sintagespareas.gr

Share:

7 σχόλια

  1. Αν βάλω μισό βούτυρο αγελάδος και μισό βιτάμ, για πιο ελαφρύ, πιστεύετε θα βγουν χάλια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όλο το άρωμα του κουραμπιέ ειναι το καλό βούτυρο.Οπότε θεωρώ πως το βιτάμ δεν ταιριάζει

      Διαγραφή
  2. μπορεις να προσδιορήσεις τα γραμμαρια στη ζάχαρη άχνη???φαντάζομαι η ποσότητα που αναφέρις είναι γι τη ζύμη όλη??Ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι η ζάχαρη άχνη που αναφέρω είναι γα την ζύμη

      Διαγραφή
  3. Ολγα μου μοσχομυρισε η κουζινα μου!!!!!
    Το μονο που αγχωθηκα ηταν οτι ετριβε το ζυμαρι μου,αλλα ολα καλα.Ετσι πρεπει να ειναι αν κ εβαλα ουτε καν 1 1/2 αλευρι.

    Καλες γιορτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποσα βγαινουν περιπου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή