Πιτσάκια ρολό


Υλικά:

Για την ζύμη

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ποτήρι νερού χλιαρό γάλα
  • 1/2 κ.σ θυμάρι
  • 1/2 κ.σ ρίγανη
  • 1 κ.σ αλάτι
  • 1/2 κ.σ ζάχαρη
Για την γέμιση
  • 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
  • 6 φέτες ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά σε κομμένη σε μικρούς κύβους

Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι,την μαργαρίνη,το αλάτι,την ζάχαρη,το θυμάρι,την ρίγανη και λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνουν μια μπάλα
  • Προσθέτουμε λίγο αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που ναμην κολλάει στα χέρια
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη σε φύλλο μακρόστενο 30-40 εκ περίπου
  • Αλείφουμε το φύλλο με την σάλτσα,προσθέτουμε απο πάνω την πιπεριά,το τυρί και το ζαμπόν και τυλίγουμε προσεκτικά σε σφιχτό ρολό
  • Με ενα μαχαίρι κόβουμε 14-15 ρολλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί,αφού πρώτα έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν
Πηγή συνταγής:Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Share:

1 σχόλια

  1. Ολγα τα εκανα με κασερι ντοματα και μανιταρι και εγιναν θεσπεσια... ευχαριστουμε για την συνταγη,....

    ΑπάντησηΔιαγραφή