Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Σπανακόρυζο



Υλικά:

  • 1 κιλό σπανάκι (καθαρισμένο,πλυμένο και χοντοκομμένο)
  • 1 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 χούφτες ρύζι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λεμόνι
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο,ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να σοταριστούν
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και το ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί
  • Συμπληρώνουμε 1 ποτήρι νερό,το ρύζι,αλάτι,πιπέρι,τον άνηθο και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά(αν το ρύζι είναι λίγο σκληρό προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα)
  • Σερβίρουμε με μπόλικο λεμονάκι
Tip:Μπορούμε αντί για λεμονάτο να κάνουμε το σπανακόρυζο κοκκινιστό προσθέτοντας 2 κ.σ πελτέ την ώρα που το βράζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου