Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Μουσακάς


Υλικά:
  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
  • 4-5 πατάτες
  • 300γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Λαδι για το τηγάνισμα
Για τον κιμά
  • 1 κιλό κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ.τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 πουμαρό συμπυκνωμένο
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ
  • 12 κ.σ βούτυρο ή λάδι
  • 14 κ.σ αλεύρι
  • 6 ποτήρια φρέσκο γάλα
  • 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι-πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες
  • Αλατιζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 30 λεπτά.Τις ξεπλένουμε,τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να σταγγίσουν
  • Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι και τις τοποθετουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί
  • Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες εκτέλεσης που θα βρούμε εδώ
  • Επίσης ετοιμάζουμε τον κιμά  όπως θα δούμε εδώ
  • Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε τις πατάτες,τις αλατιζουμε ελαφρά,πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο,από πάνω βάζουμε μισό κιμά,συνεχίζουμε με τις μελιτζάνες,πασπαλίζουμε  πάλι με τυρί,τον υπόλοιπο κιμά και τελειώνουμε απο πάνω με την μπεσαμέλ
  • Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά

5 σχόλια:

  1. Ωραιότατος φαίνεται ο μουσακάς σου Όλγα! Δεν θα έλεγα όχι σε ένα κομμάτι, σαν αυτό της φωτογραφίας!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα Όλγα μου!!!Υπέροχο το blog σου, γεμάτο αρώματα και γεύσεις!!!
    Ο μουσακάς σου είναι καταπληκτικός!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Ελένη μου!!!Σε ευχαριστώ πολύ!!Φιλια!

      Διαγραφή
  3. Μουσακάς ε? πόσο καιρό έχω να φάω? είσαι το τρίτο μπλογκ που με κάνει να αναπολώ το καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή