Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Ψητά μήλα




Υλικά:

  • 6 μήλα
  • 6 κ.γ ζάχαρη
  • 6 κ.γ σταφίδες μαύρες
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 3 κ.γ βούτυρο
Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ για 20 λεπτά
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τους αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή ενα μαχαίρι
  • Τοποθετούμε τα μήλα σε ένα μικρό ταψάκι και στην τρύπα κάθε μήλου βάζουμε πρώτα απο 1 κ.γ σταφίδες, απο πάνω 1 κ.γ ζάχαρη και τελειώνουμε με 1/2 κ.γ βούτυρο πάνω απο κάθε μήλο
  • Περιχύνουμε με το νερό,σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου