Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Κέικ με φέτα,ελιές και ντοματίνια


Υλικά:

  • 350γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 αυγά
  • 400γρ αλεύρι
  • 50γρ μαύρη ζάχαρη
  • 250γρ φέτα σε μικρά κομματάκια
  • 1 κ.γ μπέικιν
  • 100γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 χούφτα γραβιέρα τριμμένη
  • 200γρ ελιές χωρίς το κουκούτσι
  • 200γρ ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα 
  • ρίγανη
Εκτέλεση:
  • Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο,την ζάχαρη και τα αυγά
  • Προσθέτουμε το αλεύρι,το μπέικιν,την κρέμα γάλακτος,τα τυριά,τις ελιές και τα ντοματίνια συνεχίζοντας το ανακάτεμα
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψάκι 24 εκ,στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με ρίγανη
  • Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου