Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Σουφλέ με ζυμαρικά,κοτόπουλο και μπέικον



Υλικά:

  • 1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου φιλέτο
  • 500γρ πένες
  • 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 400ml νερό
  • 250γρ τριμμένη γραβιέρα
  • 250γρ τριμμένο ρεγκάτο
  • 250γρ μπέικον ή ζαμπόν
  • 4 αυγά
  • Λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη για το πασπάλισμα του ταψιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε το φιλέτο κοτόπουλο για 30 λεπτά σε άφθονο  νερό με αλάτι και πιπέρι

  • Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέ ή ταψάκι,πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με  τριμμένη φρυγανιά και ρίχνουμε τις πένες το μπέικον ψιλοκομμένο, τα τριμμένα τυριά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί


  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε το νερό και το γάλα ανακατεύοντας


  • Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο,το ρίχνουμε στο ταψί,περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο



  • Ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα,στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου

5 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο το σουφλέ σου Όλγα μου! Υπέροχα υλικά και πολύ ταιριαστά μεταξύ τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ta makaronia oma tha ta valw sto tapsi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι ωμά.Είναι πολλά τα υγρά και θα βράσουν στον φούρνο

      Διαγραφή
  3. οσο ειναι στο φουρνο τα ανακατευουμε καθολου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή