Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

Ζαμπονοτυρόπιτα πλεκτή




Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 15 φέτες γκούντα κομμένες σε κυβάκια
  • 10 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
  • 10 φέτες μπέικον κομμένο σε κυβακια
  • 200γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε το τυρί,το ζαμπόν,το μπέικον,την κρέμα γάλακτος και το μισό αυγό

  • Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και επάνω ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας
  • Στο κέντρο ρίχνουμε την μισή γέμιση και με ένα μαχαίρι κόβουμε 8 λωρίδες απο την κάθε πλευρά
  • Παίρνουμε τις ακριανές λωρίδες και τις βάζουμε σε σχήμα οβάλ γύρω απο την γέμιση 
  • Σταυρώνουμε τις υπόλοιπες λωρίδες μέχρι να κλείσει η ζαμπονοτυρόπιτα


  • Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και την άλλη σφολιάτα
  • Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά

Πηγή συνταγής: http://www.sintagespareas.gr/

8 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά Ολγα!!!Πόσο χαίρομαι που μια παλιά συνταγή μου την έφτιαξες εσύ!!!!!!Φιλιαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Μαρα μου!!!!!
      Αγαπημένη ζαμπονοτυρόπιτα απο την πρώτη στιγμή που την δημοσίευσες!!!Φιλιάαααααα

      Διαγραφή
  2. Αυτή τη ζαμπονοτυρόπιτα όσες φορές την έχω φτιάξει δεν μένει ούτε ψίχουλο! Είναι πεντανόστιμη και πολύ εμφανίσιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλέβει τις εντυπώσεις και είναι πολύ ευκολη στην κατασκευή της!!

      Διαγραφή
  3. θελω να την κανω σε παιδικο παρτυ.κρυα ειναι καλη ή πρεπει να φαγωθει λιγο ζεστη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα λίγο να την ζεστάνεις πριν την βγάλεις!

      Διαγραφή
  4. πωπω φαινεται τελειο αν και το τυλιγμα μου φαινεται δυσκολο...θα προσπαθησω να το κανω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα! Με τί άλλη γέμιση θα μπορόυσε να γίνει; Με κάτι σε κοτόπουλο για παράδειγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή