Βιεννέζικη βασιλόπιτα



Υλικά:

  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κ.γ μπέικιν
  • 3-4 βανίλιες
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ ξύσμα λεμονιού
  • 4 κ.σ καρυδόψυχα
  • 4 κ.σ αμυγδαλόψυχα
  • 4 κ.σ σταφίδες ξανθές
  • 4 κ.σ ινδική καρύδα
  • 4 κ.σ τριμμένη κουβερτούρα
  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και συνεχίζουμε ρίχνοντας τις βανίλιες και τα ξύσματα
  • Ρίχνουμε εναλλάξ χυμό-γιαούρτι-αλεύρι και χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά
  • Προσθέτουμε την καρυδόψυχα,την αμυγδαλόψυχα,την ινδική καρύδα,την τριμμένη κουβερτούρα,τις σταφίδες και την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους για 45 λεπτά περίπου(δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί η βασιλόπιτα όπως τα κέικ)
  • Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει λίγο,ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε
Πηγή συνταγής:  http://www.sintagespareas.gr/

Share:

6 σχόλια

  1. Βάζουμε αλεύρι που φουσκώνει μονο του και βάζουμε και μπέικιν??? Μηπως φούσκωσει πολυ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι η συνταγή της Βιεννέζικης βασιλόπιτας κ πραγματικά δεν υπάρχει!!!! Την εκανα περυσι κ καθιερωθηκε!!! Της παει πολύ ένα γλάσο λεμονιού ή πορτοκαλιου απο πανω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΔΟΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΤΑΨΙ? ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 15 ΜΕ 20 ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και χρόνια πολλά!Θα πρότεινα 2 δόσεις ξεχωριστές και όχι μια τεράστια βασιλόπιτα

      Διαγραφή
  4. καλημέρα! την έφτιαξα τη συνταγή κι ήταν πολύ ωραία αν και "πικάντικη" γιατί είχε αρκετά καρυκεύματα ειδικά η καρύδα δίνει διαφορετική γεύση. Πρόσθεσε όμως στην εκτέλεση της συνταγής το σημείο που μπαίνει το μπεικιν παουντερ, διαβάζοντας την το ξέχασα να το βάλω στη βασιλόπιτα γιατί δεν αναφέρεται στην εκτέλεση, παρόλα αυτά φούσκωσε! Ήταν η πρώτη φορά που προδωσα τη κλασσική συνταγή της βασιλόπιτας μου άρεσε η συγκεκριμένη γιατί δεν περιέχει τόσα πολλά αυγά. Καλή Χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή