Μπατόν σαλέ



Υλικά:

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • 250γρ τυρί τριμμένο(κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα)
  • 1 κ.γ μπέικιν
  • 1 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1 ποτήρι νερού γάλα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 ασπράδια ελαφρά χτυπημένα για το άλειμμα
  • μαυροκούκι ή τριμμένο τυρί για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μύξερ τo βούτυρο με το αυγό μέχρι να αφρατέψει
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα
  • Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν,την σόδα και το αλάτι και το ρίχνουμε εναλλάξ με το γάλα ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.Αν η ζύμη μας βγει σφιχτή συμπληρώνουμε λίγο γάλα ενω στην αντίθετη περίπτωση λίγο αλεύρι
  • Σκεπάζουμε την ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
  • Φτιάχνουμε με την ζύμη μεγάλα λεπτά κορδόνια και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε μικρότερα
  • Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί,τα αλείφουμε με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο ή μαυροκούκι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν 


Share:

1 σχόλια