Λαχανοντολμάδες με κρέμα αυγολέμονο


Yλικά:

  • 1 μεγάλο λάχανο
  • 750γρ κιμά
  • 3 φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • Μαιντανό
  • Ανηθο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 δόσεις αυγολέμονο κρέμα που θα βρείτε εδώ
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι το κοτσάνι απο το λάχανο και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να ζεματιστεί για να μαλακώσουν τα φύλλα του

  • Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε τον κιμά,το κρεμμύδι,τον μαιντανό,τον άνηθο,το ρύζι,αλάτι και πιπέρι
  • Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα του λάχανου βάζουμε λίγο κιμά και τα τυλίγουμε σε ρολάκια 





                                      
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα στρώνουμε στον πάτο λίγα φύλλα απο το λάχανο και απο πάνω βάζουμε σε σειρές τους λαχανοντολμάδες
  • Προσθέτουμε λάδι και νερό,βάζουμε ένα πιάτο ανάποδα πάνω στους ντολμάδες και σιγοβράζουμε
  • Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ   , το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακινούμε ελαφρά για να πάει παντού

Share:

0 σχόλια