Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και άνθος αραβοσίτου

Πρόκειται για ένα οικονομικό,νοστιμότατο και εύκολο γλυκάκι για όλες τις εποχές!3 σε 1 δηλαδή!Ειναι μια παραλλαγή της Ζακυνθινής φρυγανιάς και με υλικά που υπάρχουν πάντα στο ντουλάπι μας!Εγώ χρησιμοποίησα για το γαρνίρισμα καραμελωμένα αμύγδαλα που είχα στο ψυγείο μου απο προηγούμενο γλυκό.


Υλικά:

  • φρυγανιές για ένα ταψάκι 20εκ
  • 6 κ.σ άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 3 κ.σ ζάχαρη
  • 3 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα
για το σιρόπι

1 1/3 φλ. τσαγιού νερό
1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:
  • Σε ένα ταψάκι ή πυρεξ 20εκ στρώνουμε τις φρυγανιές
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 2 λεπτά και περιχύνουμε τις φρυγανιές
  • Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζουμε τις 3 κ.σ ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά την ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει και να πάρει ενα σκούρο καστανό χρώμα
  • Κατεβάζουμε απο την φωτιά προσθέτουμε 1/2 φλ. του τσαγιού νερό,ξαναβάζουμε πάνω στο μάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η καραμέλα

  • Σε 1/2 φλ. του τσαγιού φρέσκο γάλα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου
  • Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 2 1/2 φλ. του τσαγιού φρέσκο γάλα και το 1/2 φλ. εβαπορέ.Προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και την καραμέλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα
  • Αδειάζουμε την κρέμα πάνω απο τις σιροπιασμένες φρυγανιές,πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε
Πηγή συνταγής:  http://nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. το δοκίμασα παιδιά (και πρόσθεσα 1 κουταλάκι νες καφέ στο σιρόπι) και είναι απίθανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή