Ζαμπονότυρόπιτα με φύλλο κανταϊφι


Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κανταϊφι
  • 300γρ τυριά τριμμένα που λιώνουν
  • 200γρ ζαμπόν ή μπέικον ψιλοκομμένο
  • 250γρ μανιτάρια τεμαχισμένα 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 800γρ φρέσκο γάλα
  • 250γρ βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 6 κ.σ αλεύρι
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί
  • Προσθέτουμε τα ζαμπόν και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για λίγο ακόμα
  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 6 κ.σ βούτυρο,προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα μας να πήξει
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά ρίχνουμε τα αυγά χτυπήμένα και το μείγμα με τα τυριά και τα μανιτάρια,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε
  • Παίρνουμε το φύλλο κανταϊφι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας για να γίνει αφράτο
  • Βάζουμε σε ένα ταψί τα 2/3 απο το φύλλο,λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και τα βουτυρώνουμε καλά
  • Από πάνω στρώνουμε την γέμιση και πάνω της τοποθετούμε το υπόλοιπο φύλλο και περιχύνουμε με οτι βούτυρο έχει μείνει
  • Πιέζουμε με τα χέρια μας ελαφρά την πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
Πηγή συνταγής: Άκης Πετρετζίκης  http://www.oisyntagesmoy.gr

Share:

0 σχόλια